به گزارش پلاتو هنر، حالا میتوانید در یک بازی ویدئویی به کلود مونه هنرمند فرانسوی در نقاشی کردن کمک کنید.
«مردمک [چشمِ] استاد»(The Master’s Pupil) بازیای ویدئویی است که با الهام از زندگی مونه و استفاده او از رنگها ساخته شده است.
داستان این بازی حول محور بیماری مونه میچرخد. حدودا سال 1913، مونه در دهه 60 زندگیاش مبتلا به آبمروارید شد و این بیماری توانایی او برای نقاشی کردن را شدیدا تحت تاثیر قرار داد. مونه در یکی از نامههایش اینگونه نوشته بود: رنگها را دیگر به خوبی قبل نمیتوانستم ببینم. بومهایم تار و تارتر میشدند.
این نقاش فرانسوی برای مدت زیادی از عمل جراحی سر باز میزد. او برای دست و پنجه نرم کردن با این بیماری، رنگها را با ترتیبی سختگیرانه روی پالتش میساخت و روی تیوبهای رنگش، اسم هر کدام را مینوشت.
پَت نائوم بازی دو بعدی «مردمکِ استاد» را به صورت مستقل ساخته است. در «مردمکِ استاد»، بازیکن داخل کره چشم مونه به ماجراجویی و گرهگشاییهایی مربوط به رنگ، فضا و فیزیک میپردازد و از این طریق، به اتمام نقاشی مونه کمک میکند.
نائوم طی مصاحبهای با آرتنِت نیوز گفت: ساخت بازی با اقتباس از یک داستان زندگی که بر اساس واقعیت است، فرآیند خیلی جالبی بود… برای ساخت این بازی، باید خیلی عمیق نقاشیهای مونه را بررسی میکردم. علاوه بر بررسی سبک و رنگ، باید معنای هرکدام را در زندگیش نیز بررسی میکردم.
او ادامه داد: مونه موقع نقاشی کردن خیلی مراقب رنگهایی که با هم قاطی میکرد بود و این موضوع به بخش اصلی گرههای بازی «مردمکِ استاد» تبدیل شد.
برای فضاسازی، پت نائوم بیش از 2000 ساعت از وقتش را صرف کرد و با دست آن را نقاشی کرد و به طور کلی، 7 سال برای ساخت بازی «مردمکِ استاد» زمان گذاشت.
مونه در نقاشیهایش روشنی را به تصویر میکشید و به همین دلیل خیلی طرفدار رنگ مشکی نبود. نائوم نیز در بازیاش به این ویژگی مونه پایبند بوده است. او در این باره گفت: من خیلی چیزها درباره مونه فهمیدم ولی برجستهترین چیز این است که او هیچ وقت از رنگ مشکی استفاده نکرد. این موضوع را همه میدانستند جوری که در مراسم خاکسپاری او، دوستهایش پارچه مشکی رنگ دور تابوتش را کندند و گفتند: «نه به رنگ مشکی برای مونه».
اسکار کلود مونه نقاش فرانسوی و از بنیانگذاران امپرسیونیسم فرانسوی بود. او از مهمترین نقاشان مکتب امپرسیونیسم به شمار میرود و آثار زیادی از او در موزههای مهم سرتاسر جهان به جای مانده است. مونه در 20 سال پایانی عمرش مبتلا به بیماری آبمروارید شد و این موضوع باعث شد تا کارهای وی به دو دوره قبل و بعد از بیماری تقسیم شود. این هنرمند در سن 86 سالگی پس از تحمل بیماری سرطان ریه در سال 1926 از دنیا رفت.
بیشتر بخوانید: