اختیاری برای تنبیه و تشویق نداریم

اولین نشست خبری دبیر چهل و یکمین جشنواره بین المللی فیلم فجر در محل پردیس سینمایی ملت آغاز شد. به گزارش پلاتو هنر، اولین نشست خبری دبیر این دوره جشنواره امروز دوشنبه ۱۰ بهمن با حضور مجتبی امینی دبیر جشنواره،

اولین نشست خبری دبیر چهل و یکمین جشنواره بین المللی فیلم فجر در محل پردیس سینمایی ملت آغاز شد.

به گزارش پلاتو هنر، اولین نشست خبری دبیر این دوره جشنواره امروز دوشنبه ۱۰ بهمن با حضور مجتبی امینی دبیر جشنواره، مسعود نجفی مدیر روابط عمومی و اهالی رسانه در پردیس سینمایی ملت آغاز شد.

مسعود نجفی روابط عمومی جشنواره در ابتدای برنامه با اشاره تأخیر چند دقیقه‌ای، این نکته را یادآور شد که این تأخیر به خواست خبرنگاران بوده و با یادی از همکاران درگذشته رسانه به استقبال شروع نشست رفت.

او تأکید کرد: ان‌شاالله از ۱۲ بهمن تا ۲۱ بهمن ماه میزبان دوستان رسانه خواهیم و جدول اکران ها از روزهایی سه سانس و روزهایی دو سانس در خدمت دوستان خواهیم بود. روزهایی که سه سانس از ساعت ۱۳ و روزهایی که دو سانس از ساعت ۱۶ با نمایش فیلم ها کار آغاز می‌شود. رونمایی از پوستر بخش بین المللی جشنواره را خواهیم داشت و بعد صحبت ها را با دبیر جشنواره آغاز خواهیم کرد.

در ادامه از پوستر بخش بین‌الملل جشنواره چهل‌ویکم فیلم فجر رونمایی شد.

پس از رونمایی از پوستر بخش بین الملل، مسعود نجفی مدیر روابط عمومی درباره جزییات پوستر این دوره نجفی گفت: بخش بین الملل ما شامل سه بخش سعادت، جلوه گاه شرق و جشنواره جشنواره ها است و طراحی این پوستر برعهده حامد مغروری بوده است.

مجتبی امینی دبیر چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر پشت تریبون حاضر شد و درباره جزییات این دوره گفت: در ابتدای صحبت هایم یادی کنیم از حادثه زلزله خوی، در روز گذشته اتفاق افتاد و جا دارد که از حادثه دیدگان یادی شود. خدا را شکر که شرایط برگزاری چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر مهیا شد و نزدیک می شویم به روزهای آغازین جشنواره بین المللی فیلم فجر و ان شاالله به یاری و کمک و همراهی شما بزرگواران رسانه در ۱۲ بهمن ماه ان شاالله جشن شروع سال سینمای ایران اتفاق خواهد افتاد و این دوره جشنواره برگزار خواهد شد.

او افزود: شرایط سختی را امسال جهت برگزاری جشنواره و برنامه ریزی هایی که باید شکل می گرفت، داشتیم. به دلیل مشکلاتی که چند ماه گذشته در کشور ایجاد شد و التهاباتی که بود، روند تولید آثار سینمای کشور یک مقدار با تأخیر روبرو شد و تولیدکنندگان آثار و تهیه کنندگان محترم و عوامل فیلم سرعت ساخت آثارشان به تأخیر افتاد؛ در حوزه لوکیشن و مباحث تولیدی و پروداکشن ها کار به تأخیر افتاد، اما ما در چارچوب ارزیابی فیلم ها و هیئت انتخاب با یک بسته تولیدی خوب فیلم روبرو بودیم و ۷۵ اثری که در بخش گروهی ثبت نام کردند و آثاری که به دبیرخانه رسید آثار قابل توجهی نسبت به سال گذشته بود.

امینی خاطرنشان کرد: امسال با ترافیک ویژه ای از فیلم ها، مخاطبان سینمادوست کشورمان روبرو خواهند بود. از اقلیم های متفاوت آثار خواهیم داشت و نشاط و شادابی و روح جدیدی در خط تولید سینما به چشم خواهد آمد. ما سال ها بود تجربه کرده بودیم آثار سینمایی بیشتر در چارچوب شرایط در تک لوکیشن و شهری تولید می شد، اما امسال در خط تولید سینمای ما خط تولیدی شکل گرفته که این تنوع اقلیم و ژانرهای مختلف کشور را در جشنواره امسال شاهد خواهیم بود و با بسته تولیدات خوبی برای اکران سینمای سال آینده مواجه خواهیم شد.

دبیر چهل و یکمین جشنواره بین‌ المللی فیلم فجر با اشاره به اینکه با توجه به شرایط کرونا و شرایط تولید 2 سال سخت برای خانواده سینما رقم زد، ادامه داد: امیدواریم امسال آثار سختی، از تن سینمادوستان خارج شود و نوید آثار خوبی را خواهیم داشت.

امینی با با بیان اینکه در دوره چهل و یکم شاهد تنوع ژانر هستیم، گفت: این تنوع ژانر نشان دهنده روح جدیدی در سینمای ایران است که راه خودش را پیدا کرده است. ما در هیئت انتخاب که کارها را بررسی کردیم، مقداری کار سخت بود که چه آثاری به بخش رقابتی راه پیدا کنند. کسی که روند تولید را درک کرده باشد، می داند که عوامل فیلم چه میزان سختی را تحمل می‌کنند و تهیه کننده و کارگردان و حاصل دسترنج شان نمایش و دیدن آثار است و برای روند کار تأثیرگذار خواهد بود تا مخاطب با آن ارتباط بگیرد. برای من حقیر این شرایط را ایجاد می کند که ما بتوانیم به آنها کمک کنیم و شرایط و بستر خوبی را فراهم کنیم.

امینی در ادامه نشست توضیح داد: ما ۳۰ فیلم داشتیم و باید آثاری را به جشنواره بیاوریم که هم مخاطب راضی باشد و هم جشنواره رونق بگیرد و در نهایت جمع بندی کردیم که ۲۴ فیلم به بخش رقابتی راه پیدا کنند. ۴ اثر در بخش رزرو ماند و امیدوارم اثر آقای جعفری جوزانی به بخش رقابتی برسد. منتظر ایشان هستیم که کار این استاد سینماگر را در بخش رقابتی شاهد باشیم. در نهایت امسال جشنواره فیلم فجر میزبان خانواده سینما و مردم سینمادوست با ۲۴ اثر در بخش چهل و یکم خواهد بود.

او با اشاره به فروش بلیت های سینماهای مردمی، افزود: امروز ساعت ۱۰ صبح فروش بلیت سینما در سه سامانه شروع شده و فروش در ۴۹ پرده در تهران و در بیش از ۳۰ استان از ۱۷ بهمن و در این سه سامانه برای استان و سینمای استان ها باز خواهد شد.

امینی درباره حوزه بین الملل این دوره جشنواره که همزمان با بخش ملی برگزار خواهد شد، گفت: با تصمیم سازمان سینمایی پس از چندین سال، تصمیم بر به تلفیق بخش ملی و بین المللی شد و امسال شاهد میهمانان خارجی و اتفاقات خوبی در بستر ملی هستیم. جا دارد از معاون بین الملل این دوره جشنواره آقای رائد فریدزاده و تیم خوب شان که در طی مدت زمان ۶ ماه، تلاش کردند تشکر کنم.

او ادامه داد: ۵۷۸ فیلم در سامانه سایت جشنواره ثبت نام کردند که از این تعداد، هیئت مشاوران انتخاب ما به جمع بندی ۲۶ اثر از ۲۵ کشور در بخش مسابقه بین الملل رسیدند؛ فیلم هایی که محصول مشترک در آن ها دیده می شود و برای اولین بار اکران خودشان را در منطقه خواهند داشت. فیلم های خوبی در سه بخش سعادت، جلوه گاه شرق و جشنواره جشنواره ها به اکران درخواهد آمد و ان شاالله از ۲۵ کشور، میهمان خارجی در جشنواره خواهیم داشت و بازار فیلم را پررونق برگزار خواهیم کرد. کمپانی های مختلف از کشورهای جهان حضور دارند و محل استقرارشان در برج میلاد و خانه جشنواره خواهد بود.

دبیر جشنواره فیلم فجر توضیح داد: موزه سینما یکی از پایگاه های حضور حوزه بین الملل ما خواهد بود که کارگاه ها و ورک شاپ های تخصصی در آنجا برگزار خواهد شد و در بازار برنامه ریزی شده در برج میلاد این کارگاه ها برگزار می شود.

امینی اضافه کرد: امسال همزمان با شروع جشنواره، سه مجموعه جدید از پرند، قرچک و اطلس مال افتتاح می شوند و میزبان مردم خواهند بود. همه برنامه ریزی های جامع انجام شده و در ستاد جشنواره شبانه روز تلاش کردند کارهایی در شأن خانواده سینمای ایران و مردم سینمادوست داشته باشیم و شرایط خوبی انجام شود تا به صنعت و خانواده سینمای ایران کمک کنیم. جشنواره فیلم فجر به خانواده مخترم سینمای ما متعلق است و خانواده سینما می توانند سال جدیدشان و تلاش های چندین ماهه شان را آنجا ارائه کنند و با مخاطب ارتباط بگیرند. این برگرفته از زحمات خانواده محترم سینماست و ان شاالله مردم عزیزمان میزبان خانواده سینما هستند و آثاری که در طول سال زحمت کشیدند در این ایام جشن انقلاب و جشنواره فجر را خواهند دید و امسال با یک همدلی و مودت در کنار هم جشن سینمای ایران را رقم خواهیم زد.

دبیر چهل و یکمین دوره جشنواره درباره یکی از چالش های جشنواره که بحث قاچاق فیلم است، گفت: در حوزه اهمیت فضای مجازی و آی تی، دوستان ما در مجموعه وزارت ارشاد و ستاد برگزاری جشنواره فیلم فجر تمهیداتی انجام داده اند. همه دوستان در جریانند که کشور تحت حمله سایبری است و فضای مجازی هم در این ایام شاهد اتفاقات متعددی بوده است. قاعدتا در این ایام تکنولوژی پخش نظارت لازم بر اکران فیلم بر پرده سینماها و استان های دیگر شکل گرفته و ان شاالله امیدواریم اتفاقی نیفتد و جشنواره را مرتب و منظم برگزار کنیم و شرمنده صاحبان آثار نشویم.

او در پاسخ به سوالی درباره شرکت نکردن عوامل و تصمیم برای اکران فیلم ها در جشنواره توضیح داد: جشنواره متعلق به خانواده سینما و اهالی سینماست؛ به خصوص دوستان و عزیزانی که اثر تولید و ثبت نام کردند و متقاضی شدند و فرم ثبت نام را دارند و دوست داشتند به جشنواره بیایند. قاعده امر این است که از لحاظ پروتکل های حرفه ای جشنواره های جهانی و جشنواره ما و صنعت فیلم سازی، متولی تصمیم گیری برای یک اثر، تهیه کننده است که مالک و صاحب اثر است.

امینی در تکمیل پاسخ این سوال ادامه داد: تهیه کننده است که تصمیم گیرنده حضور فیلم در فستیوال ها و اکران و ارائه، این اثر در همه جشنواره های خارجی و داخلی بوده است و در این ماجرا برخی ها همراه با تهیه کننده بودند و برخی نبودند. شاید یکسری از مسائل اجتماعی و شخصی باشد. وظیفه ما این است که به کسی که اثر ثبت نام می کند به اکران آن اثر احترام بگذاریم و حاشیه هایی که بخواهد در رسانه ها ایجاد شود، تأثیری در عدالت خواهی اکران اثر و شرایط حضورش نخواهد داشت. آثار برای ما محترم است و حجت اکران و اتفاقات فیلم با تهیه کننده است. این موضوع را در ادوار دیگر داشتیم که صاحبان اثر و کارگردان و عوامل می گفتند دوست نداشتیم نشست پرسش و پاسخ داشته باشیم و به اکران فکر می کردیم. ادوار گذشته را ببینیم، این موضوع طبیعی است که برخی از آثار نخواهند با جشنواره همراه شوند. همه آثار راه یافته اکران موفق خواهند داشت و براساس ضوابط، بستری آرام برای اکران فیلم ها برقرار می کنیم تا مورد ارزیابی و داوری قرار بگیرند.

دبیر جشنواره فیلم فجر درباره حاشیه های رسمی و غیررسمی منتشر شده که دبیرخانه یکسری ابزار تشویقی و تنبیهی برای حضور آثار در جشنواره در نظر گرفته بود، گفت: ما اختیاری برای تنبیه و تشویق نداریم. این مباحث در حوزه اختیارات جشنواره نیست؛ به لحاظ قانونی حوزه تصمیم گیری در چارچوب فیلم و حوزه های مختلف تهیه کنندگان و حوزه های دیگر، به سازمان سینمایی و وزارت ارشاد برمی گردد. فکر نمی‌کنم معتبرتر از جشنواره فیلم فجر در ایران و خاورمیانه داشته باشیم. ما فستیوال هستیم و این حواشی که ماه ها در رسانه مطرح می شود، جنگ تیترها در رسانه هاست. ما مثل همه جشنواره ها چارچوب اختیاری برای برگزاری جشنواره داریم و موضوعات حاشیه ای نه در توان اختیار ماست و نه به آنها دسترسی داریم. به این موضوعات، جشنواره نمی تواند جواب قانع و قاطعی بدهد.

امینی در پاسخ به سؤالی مبنی بر فشارهای سیاسی وارده به بخش بین الملل و توضیحات بیشتر درباره این فشارها به دلیل التهاباتی که در کشور بوده است و همچنین حواشی پیش آمده پیرامون سیمرغ مردمی با توجه به اینکه چند فیلم در روزهای پایانی جشنواره اکران می شود و آیا امسال سیمرغ مردمی را در جشنواره شاهد خواهیم بود یا نه، خاطرنشان کرد: حوزه بین الملل را توضیح دادم؛ در جریان هستید که کشور در شرایط ملتهب کشور قرار دارد و فعالیت های رسانه ای و رسانه های آن سوی مرزها این هجمه چند ماهه را با دوز بالا شروع کردند و ادامه می دهند. ما یک تدابیری را انجام دادیم که اهالی رسانه خیلی با این موضوع آشنا نبوده باشند. سعی کردیم جشنواره را در شرایطی جلو ببریم و طراحی کنیم که با کمترین آسیب این امانت و کشتی را به ساحل برسانیم. حوزه بین الملل حوزه ای است بی تعارف جو رسانه ای که در آن سوی مرزها راه افتاده و با برنامه ریزی که پیش رو داریم، با شرایط آرام و مناسبی پذیرای بخش بین الملل جشنواره خواهیم بود. مباحث جامع تر و کلان تر در چند روز آینده رونمایی و ارائه خواهد شد و پذیرای میهمانان مان خواهیم بود.

او در ادامه درباره سیمرغ مردمی، ادامه داد: یک مقدار به ما حق بدهید؛ مسائلی مطرح می‌شود که چرا دبیر جشنواره حرف نمی زند و روابط عمومی چرا سکوت کرده است و ستاد خبری کجاست! دوستان سال ها کار کردند و می دانند بحث روابط عمومی را چگونه پیش ببرند. شرایط ما را به این سمت برد و تقصیر کسی نبوده است و از روز ۱۲ بهمن به درستی این مسیر پیش خواهد رفت. اما در بحث سیمرغ مردمی، همه دوستان در جریانند که امسال خط تولید آثار سینمایی، با یک توقف و یک شرایط سه چهار ماهه ای که کشور درگیر بود با یک سرعت کم و کندی شکل گرفت.

امینی با اشاره به اینکه به پاس حضور متقاضیان و همکاران و تهیه کنندگان و کارگردانان متقاضی حضور در جشنواره که در خواست داشتند تا طبق پروتکل سابق پیش نرویم تا آثارشان برسد،این برنامه ریزی را انجام دادیم، گفت: بالاخره حدود ۷۰، ۸۰ اثر در سینمای کشور تولید می شود و ۷۵ اثری که ثبت نام شد، همه با علاقه و میل در جشنواره ثبت نام کردند و این آثار حاصل زحماتشان است که در چرخ رونق سینمای ایران تأثیرگذار است، بر همین اصاس جلسات مختلفی داشتیم و شرایط را درک کردیم. می توانستیم ۲۰ اثر انتخاب کنیم و درگیر کمیت باشیم و درگیر کیفیت نباشیم. امسال با جشنواره ای با ژانرها و اقلیم های متفاوت و ۶ فیلم پروداکشن بالا و قوی روبرو هستیم که یک اتفاق ویژه است. همه آثار در بخش مراحل پس تولید، یک مقدار گرفتار شدند و استودیوها یک ترافیکی داشتند و ما درک کردیم شرایط اکران را فراهم کنیم.

او با اشاره به اینکه یکسری آثار از اواسط جشنواره به ناوگان اکران می رسد و اگر فشار بیاوریم کیفیت آثار لطمه می خورد هم شرمنده سینماگران و هم شرمنده مردم می شویم، توضیح داد: این چند آثاری که در اواسط جشنواره به ناوگان اکران می رسند شرایط را برای آرای مردمی سخت خواهد کرد. یکسری فیلم ها از اوایل و یکسری فیلم ها از اواسط، آرا می گیرند و آن عدالت اتفاق نمی افتد. دوستان ما چند روزی است درگیرند که یک بستر عادلانه را برای آرای مردمی رقم بزنند و امشب جلسه جمع بندی داریم تا بتوانیم عدالت آرای مردمی را داشته باشیم و باید این عدالت را برای آرای مردمی و سیمرغ مردمی فراهم کنیم.

دبیر چهلمین یکمین جشنواره فجر در مورد حواشی نشست های خبری که سال های گذشته شاهد آن بودیم و با حواشی همراه بود، چینش عوامل فیلم ها و خبرنگاران امسال جشنواره چگونه خواهد بود و مجری نشست ها چه کسی است، افزود: نشست ها طبق روال قبل برگزار خواهد شد. قرار نیست اتفاق جدیدی را داشته باشیم. مجری نشست ها را فردا آقای مسعود نجفی اعلام خواهند کرد. برنامه ریزی های کامل و جامع برای نشست ها انجام شده و طبق

امینی در پاسخ به اینکه ما در جشنواره های جهانی جایزه های فیلم اقتباس داریم، برنامه ریزی برای تعلق گرفتن و دائمی کردن سیمرغ و جایزه اقتباس دارید یا خیر و آیا امسال این سیمرغ را در جشنواره شاهد خواهیم بود یا نه، افزود: این جایزه در چندین دوره بوده و در چندین دوره نبوده است. سیمرغ اقتباس به آثار راه یافته به جشنواره و بخش های رقابتی برمی گردد. به آثاری که بر پایه اقتباس شکل گرفته باشد، می توان توجه جدی تر کرد. باید جلوتر برویم و اهالی رسانه آثار را ببینند و اگر این ۲۴ اثر برگرفته از اقتباس باشد، با اختیار دبیر جشنواره که در آیین نامه وجود دارد، می توانیم چنین جایزه ای را اختصاص دهیم.روال قبل برگزار خواهد شد. برای اهالی رسانه نشست های داغی را در روزهای اکران آثار پیش بینی می کنیم.

امینی گفت: ما سرباز فرهنگی هنری رسانه هستیم و تلاش داریم تا این کشتی را به ساحل برسانیم، نگاه حقیر و سیاست مدنظر ما این است که باید جشنواره با سیاست سبک زندگی ایرانی اسلامی ما همخوانی داشته باشد و نباید از فستیوال های دیگر کپی برداری کنیم و در اجرا آن طور پیش برویم. ما یک عقبه فرهنگی هنری داریم که زبانزد است و هیچ کجای دنیا نمی توان با آن رقابت کند و هنر والای مان را ترسیم کند. ما از این حواشی به دور بودیم و بر چارچوب سبک زندگی ایرانی اسلامی و فرهنگ اصیل مان پیش می رویم. یک جاهایی شاید مسائلی رقم بخورد و اصلاحیه ای اتفاق بیفتد با نقد و اطلاع رسانی و گفتمان و تذکر دوستان خوب مان و شما در حوزه فرهنگ و رسانه، این نکته بخواهد رسانه ای شود و به ما تذکر بدهید بهتر است. برآیندمان این است اصلاح کنیم. به این نقدها و گفتمان ها احترام می گذاریم.

https://didhonar.ir/?p=9097