به گزارش پلاتو هنر به نقل از مهر، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه جمعه ۲۵ آذرماه با حضور در آئین اختتامیه شانزدهمین جشنواره سینماحقیقت که در تالار وحدت تهران برگزار شد، در سخنانی بیان کرد: خوشحالم که در این ایام متعلق به سینمای حقیقت که فضای جامعه فرهنگی هنری ما را عطرآگین کرده برای بار سوم در جمع مستندسازان حاضر میشوم. شکر خدا جشنواره هم به لحاظ کمی و هم کیفی رشد داشته و با قضاوتی که عزیزان درگیر در هیأتهای داوری داشتهاند، آثاری که به جشنواره رسیده انصافاً رشد محسوسی داشته است.
وی ادامه داد: آثار حاضر در جشنواره امسال بخشهای مختلفی را پوشش داده است. شعار مهم ما عدالت در حوزه فرهنگ و هنر بوده و هست که در همین راستا از ۱۶ استان آثار مستند برگزیده در جشنواره داشتیم. در گفتگوی صمیمانه که با مستندسازان شهرستانی داشتم، دغدغههای آنها را از نزدیک دیدیم و از نگاه دولت، نسبت به آینده سینمای مستند صحبت کردیم. ما قطعاً به سینمای مستند به عنوان یک دستاورد بزرگ فرهنگی انقلاب اسلامی نگاه میکنیم. درخت تنومندی که شاهد به ثمر رسیدن آن هستیم.
اسماعیلی گفت: سینمای مستند از سالهای گذشته رشد کرده و امروز در اقصی نقاط کشور مستندسازان به خوبی کار میکنند. در کنارش انجمن سینمای جوانان را هم داریم که در همه جا فعالیتهای فرهنگی و هنری آن با استقبال مواجه است. ما یک شعار محوری داریم و آن دامن زدن به تولید در حوزه فرهنگ و هنر است. الزامات این را هم باید فراهم کنیم. این فعالیتها باید در راستای تمرکززدایی، از تهران خارج شود و به نقاط مختلف کشور برود. باید نیروی مولد تربیت شود.
وی تأکید کرد: برای شهرستانهای محروم قرارگاههای محرومیت زدایی از حوزه فرهنگ و هنر دایر کردیم و این حرکت در حال یک ساله شدن است چندین هزار نفر پروانه فرهنگی دریافت کردهاند تا حوزه فرهنگ و هنر دارای یک رشد منطقی در همه نقاط باشد در حال تکمیل زیرساختها هستیم بهترین مجموعههای نمایشی در نقاط مختلف افتتاح شده یا در حال افتتاح است. من به اهالی سینما و تولید هنر میگویم دورهای که در آن قرار داریم دولت عزم راسخی برای حمایت از هنرمندان و رفع مسائل و مشکلات آنها دارد. باید در کنار هم بایستیم و این فضا را برای اعتلای فرهنگ و هنر بیش از گذشته آماده کنیم.
وزیر ارشاد گفت: بارها گفتهام نباید جامعه ما دچار شکاف شود. امروز جامعه ایرانی در بخشهای مختلف به سطح بالایی از رشد رسیده است. دشمن و بدخواهان در تلاش هستند جلوی این پیشرفت را بگیرند. با فتنهانگیزی و ایجاد غبار تلاش میکنند جلوی حقیقت را بگیرند. کیست که نداند جریان تروریسم رسانهای که امروز فضای کشور را مکدر کرده مربوط به کدام جریان ضددموکراسی است. برای کشورهایی است که بویی از دموکراسی نبردهاند و دستشان در همه توطئهها هست. مگر ۲۸ مرداد توسط انگلیس نبود؟ آیا این رسانه دلسوز مردم است؟ کسانی که روزنامه نگار مطرح را با آن عملکرد شنیع از بین بردند، امروز مدعی نقض حقوق بشر در ایران هستند. فقط برای اینکه شکاف ایجاد کنند امروز جامعه ایرانی در معرض این تهدیدهاست.
وی افزود: ایران مواریث و شخصیتهای بزرگی دارد که با انواع شیوهها از وحدت ایران دفاع کردند و نگذاشتند نام ایران از بین برود. امروز رهبری عزیز انقلاب نماد وحدت ملی و سرزمینی ماست. این شخصیت مجاهد دوران جوانی خود را در زندانها برای آزادی مردم ایران سپری کرده و سلامتی خود را برای پاسداشت ایران تقدیم کرده است. ۴۲ سال در کسوت جانبازی ایران بوده است. ما موظف هستیم از نمادهای بزرگمان تجلیل کنیم. سینماگران باید در این عرصه فعالیت کنند برجستگی ایران عزیز دستاوردهای بزرگ را به نمایش بگذارند حتماً سینمای مستند ابزاری برای جهاد تبیین است باید پیشرفتهای ایران بزرگ نشان داده شود.
وزیر ارشاد در ادامه با اشاره به مستندهای حاضر در جشنواره گفت: کاری که درباره زاگرس انجام شده جای تجلیل دارد. یک تیم درجه یک ایرانی این اثر را ساختهاند. همه بخشهای مختلف در فرهنگ و تاریخ و جغرافیای ما باید در حوزه حقیقت نمایش داده شود. به صورت ویژه از سینمای مستند حمایت میکنیم. به آقای حمیدی مقدم گفتهام به صورت خاص برای بیان واقعیتهای ایران جشنوارههای منطقهای راهاندازی کنند. منتظر سال آینده نباشید. کار را انجام بدهید. بهترین جا برای بیان دیدگاهها حوزه فرهنگ و هنر است. هیچ محدودیتی برای کار هنرمندانه ولو با یک سلیقه متفاوت قائل نیستیم. همه آزادند در چارچوب قوانین کار کنند. ما هم موظفیم حمایت کنیم. یکی از مصادیق اصلی آزادی بیان در حوزه فرهنگ است.